Byggprocess

Att förverkliga planen

Är du nyfiken på hur vägen fram till en ny Boviera ser ut? Här kan du se vilka steg vi tar när vi bestämmer oss för att bygga en ny fastighet och hur vi genomför den planen.

1. Att välja en ny ort

När vi har hittat en lämplig ort för en ny Boviera inleder vi samtal med kommunen. Om arbetet tas vidare börjar vi titta på vilka tomter som skulle passa för huset. Därefter tas beslut om att söka markanvisning och plantillstånd.

2. Detaljplan

En stor del av vårt förarbete ligger i att sammanställa en detaljplan för den aktuella orten. Den innehåller bland annat de utredningar som vi utför tillsammans med kommunen inom områden som dagvatten, buller, geoteknik, markteknik, miljö och flera andra områden. I detaljplanen finns även en genomförandebeskrivning för hur, var och när hela arbetet kommer att verkställas.

3. Projektplan

När vi har tagit beslut om att starta ett projekt på en ort tar vi bland annat fram en ekonomisk plan för den nya Bovieran såväl som en kostnadskalkyl och preliminär prislista för kommande lägenheter.

4. Säljstart

Efter att ha hittat en passande mäklare på orten och börjat informera om de kommande lägenheterna tar vi beslut om att gå till säljstart. När vi har nått en bokningsgrad på 65 % av lägenheterna i fastigheten tar vi ett investeringsbeslut om att gå vidare med projektet och slutföra ett markförvärv.

5. Bygglov och byggstart

Efter slutprojektering och godkänt bygglov tar vi beslut om när vi går till byggstart tillsammans med de entreprenörer som vi samarbetar med och meddelar kund. Denna del i processen tar 8-12 veckor.

6. Inflyttning

Ca 18 månader efter byggstarten står den nya Bovieran färdig. Då är det dags att välkomna medlemmarna till sitt nya hem bland palmer och olivträd.

18 månader efter byggstarten står den nya Bovieran färdig.

Bovieran Ett modernt boende Bostad 2 RoK 3 RoK Brf Bostadsratt Bostad till salu Seniorbostad

Bovieran är ett bostadskoncept inom Balderkoncernen. Läs mer →