Pressinformation

Bo bland palmer och olivträd

Bovieran erbjuder bostadsrätter för personer över 55 år, med ett stort fokus på trygghet, social samvaro och gemenskap. Miljön ha utformats med franska rivieran som förebild och finns idag på flera platser i landet. Den första Bovieran stod färdig 2009 i Partille. Sedan dess har över 20 Bovieror byggts runt om i Sverige, i städer som Norrköping, Kalmar, Falkenberg, Örebro, Järfälla och många fler.

Temperaturstyrt klimat

Bovierans hus rymmer 54 stycken lägenheter, uppdelade mellan tre trevåningshus. De ramar in Vinterträdgården som är Bovierans hjärta och självklara mötesplats. Med hjälp av effektiva fläktsystem och luckor i taket regleras klimatet över hela året. Under den kallaste vintermånaden drar sig temperaturen ner till ca 10°C och ger växterna en chans att vila.

Föreningens ytor

Den gemensamma Vinterträdgården är fylld med palmer, olivträd och växter från olika delar av världen. I trädgården finns även en boulebana och ett gårdshus där man hittar husets aktivitetslokal och bastu. I huset finns ett rum som kan användas som exempelvis gym, kontor för hemtjänst eller en mottagning för en sjuksköterska. Det är upp till bostadsrättsföreningen att bestämma vad de har störst behov hav. Huset har även en gästlägenhet där vänner eller familj kan bo när de är på besök.

Bovierans bostäder

Bovieran erbjuder fyra olika bostadstyper som sträcker sig mellan 2–3 RoK och 64–87 m2. Bostäderna på markplan har uteplatser och de på våning 1 och 2 har balkonger som vetter mot utsidan av huset. Alla lägenheter har utrustats med säkerhetsdörrar. Och porttelefonen vid den gemensamma entrén är kopplad till tv-displayer i bostäderna – för att skapa en trygg omgivning för alla boende.

Konceptet vidareutvecklas

Just nu pågår försäljningen och planeringen av ett antal olika Bovieror. Parallellt med det arbetet vidareutvecklar även Bovieran sitt koncept för att ännu bättre kunna bemöta både seniorernas och kommunernas behov och krav. Detta bland annat genom att utveckla Bovieran Viola – ett koncept anpassat för storstäder – och genom att föra ett närmare samarbete med kommunerna där Bovieran AB tar ett större grepp om stadsutvecklingen i stort.

Bovieran Franska rivieran gemenskap trygghet social samvaro gronska tradgard vaxter lummigt

– Den gemensamma Vinterträdgården är fylld med palmer, olivträd och växter från olika delar av världen.

Bovieran är ett bostadskoncept inom Balderkoncernen. Läs mer →