Förlängt kvarboende

Värdefull trygghet

Bovierans utformning är anpassad för att fördröja behovet av kommunalt boende – både för att skapa en trygg, men samtidigt flexibel, miljö för de boende såväl som att skapa förutsättningar för stora vinster för kommuner runt om i Sverige.

Framtida besparingar

Studier som har utförts av undersökningsföretaget Pelatis Consulting AB, på uppdrag av Socialdepartementet i Sverige, konstaterar att om kvarboende bland seniorer kan förlängas sparar en kommun ca 400 000 kronor per kommuninvånare och år.

Bovieran Franska Rivieran Palmer Olivtrad Gemenskap Social samvaro
Bovieran Franska rivieran gemenskap trygghet social samvaro gronska tradgard vaxter lummigt
Tryggt boende Bovieran 2 RoK 3 RoK lagenhet brf bostadsratt

En trygghetsskapande helhet

Huset är anpassat för att det ska vara enkelt att röra sig i och utanför lägenheten. De öppna ytorna, de promenadvänliga stigarna i Vinterträdgården och hissar mellan varje våningsplan ser till att alla kan nyttja husets ytor precis så mycket de vill efter sin egen förmåga.

Stöd vid behov

Beroende på vad varje bostadsrättsförening har störst behov av kan de boende ta stöd från de vårdtjänster som behövs. Och med en lugn och avkopplande omgivning kan alla som bor i Boviera känna sig trygga i både sitt hem och när de umgås tillsammans med vänner och grannar i husets lokaler.

Bovieran är ett bostadskoncept inom Balderkoncernen. Läs mer →