Vår historia

Hur Bovieran blev verklighet

Det som drev Bovierans grundare från dag ett fortsätter att vara vårt riktmärke. Vi vill skapa något som ingen har gjort tidigare – där trygghet och gemenskap möter ett klimat som bidrar till välmående.

Början till Bovieran
Redan 1989 föddes grundidén till Bovieran. Entreprenören Göran Mellberg var med och byggde upp Gothenburg Medical Center – Europas största sjukhus inom ortopedi. För att förkorta rehabiliteringen för elitidrottare och andra opererade patienter förde försäkringsbolag diskussioner om att remittera patienterna till franska rivierans läkande klimat. Men Göran Mellberg började tidigt tänka på en annan patientgrupp som han värnade om: Sveriges seniorer.

Från idé till verklighet
Efter 35 år som storbyggmästare hade han sett bristen på seniorbostäder. Men för Mellberg handlade det om mer än att bygga fler och bättre bostäder. Han ville hämta hem rivierans klimat och skapa något helt unikt. Men det var först 2007 som tekniken hade hunnit ikapp tanken. Då var de trygghetsskapande, sociala och ekonomiska byggstenarna på plats.

Den första Bovieran
2009 gick de första flyttlassen. Då till Kvarnhjulsvägen 4 i Partille, där Vinterträdgården med sina palmer och olivträd väntade på de nya boende. Sedan dess har vårt boendekoncept vuxit för varje år som gått. Bovieran har blivit patentskyddat i 22 EU-länder och i Norge. Vi har fortsatt utveckla våra hus och samarbetet med kommuner på flera platser i landet.

Nu har vi fått välkomna hundratals människor till nya hem – där gemenskap och trygghet alltid står i fokus.

Tryggt boende Bovieran 2 RoK 3 RoK lagenhet brf bostadsratt

Han ville hämta hem rivierans klimat och skapa något helt unikt.

Bovieran är ett bostadskoncept inom Balderkoncernen. Läs mer →