Christina på Hönö

En plats i gemenskapen

När Christina Quick och hennes man flyttade in på Heinövallen 11 hade de bott i en villa på Öckerö i 32 år. Det var ett stort steg både för dem och för deras nya grannar, men idag rekommenderar hon alla att bo i Bovieran.

– Man har Vinterträdgården direkt utanför dörren. Den är alltid grönskande och blommande och det är den man samlas kring. Där regnar det inte, det blåser inte. Närmare paradiset än så här kommer man inte. Allt handlar om gemenskap. Alla är en kugge i hjulet och gör något för gemenskapen, säger Christina.

Ett nytt sätt att bo på

Under deras första år som Brf handlade väldigt mycket om att komma iordning. De behövde hitta ett bra sätt att jobba tillsammans i föreningen och alla behövde få en chans att anpassa sig till boendeformen. Christina själv är sekreterare i styrelsen och berättar om hur de har arbetat för att alla i föreningen ska kunna bli inkluderade i det som händer.

– Man måste hitta en form som fungerar för alla här. Det har varit en del frågor och funderingar, men när det väl rullade kunde vi börja titta på andra områden. Det är ett konstant lärande när man jobbar tillsammans i föreningen. Alla i styrelsen har fått olika ansvarsområden och alla hjälps åt med det som ska göras. Det är alltid en person som är ansvarig, men det håller alla aktiva och delaktiga i vad som händer, berättar Christina.

Från film till fest

Förutom att ta hand om huset samarbetar de även för att anordna en rad olika aktiviteter tillsammans i föreningen. Det har kommit upp förslag om chokladprovning, vinprovning, gemensam matlagning, filmvisning och mycket mer.

– Vissa är med på allt och andra är med på lite, det är upp till var och en. Vi har haft sångkvällar, bridge, boule och jag håller i meditation. Vi anordnar fester till jul, nyår, påsk och skaldjursaftnar i trädgården. Jag ser inga begränsningar. Det är upp till oss att bestämma hur vi vill ha det och vi testar oss fram, säger hon.

Boule på blodigt allvar

Tre gånger i veckan anordnar de boulespel i Vinterträdgården och varje fredag har de en speciell bouletävling, med ett pris till vinnaren.

– Under boulen pratar vi och utbyter information. Man pratar om vad som händer i kommunen och om saker generellt, om biofilmer man har sett, om teaterbesök. Det handlar mer om att umgås än om boulen i sig. Förutom på fredag, då är det vinst som gäller, säger Christina och skrattar.

Bovieran Franska Rivieran Palmer Olivtrad Gemenskap Social samvaro

”Närmare paradiset än så här kommer man inte.”

Om du vill veta mer om de Bovieror där det just nu finns lägenheter till salu. Klicka nedan.

Lägenheter till salu

Bovieran är ett bostadskoncept inom Balderkoncernen. Läs mer →