Så fungerar en BRF

En del av en förening

Om du bor i en villa eller hyresrätt idag kan det finnas vissa frågetecken om hur det egentligen fungerar i en bostadsrättsförening. Hitta svaren på några av de vanligaste frågorna kring hur det fungerar i föreningen.

Livet i en Brf

Även om det innan inflyttningen kan kännas som mycket nytt att lära sig och ta in är inte en bostadsrättsförening mer komplicerad än någon annan boendeform. Men för dig som vill ha en liten grundkurs i hur det fungerar kan du här läsa några ord om ansvarsfördelning, rättigheter och skyldigheter i föreningen samt vilka kostnader och avgifter som är kopplade till boendeformen.

En liten grundkurs

Ansvarsfördelning

Är du nyfiken på hur ni tar beslut tillsammans i föreningen? Lär dig lite om hur ni arbetar tillsammans för att alla ska få en chans att påverka hur Brf:en fungerar.

LÄS MER >

Rättigheter och skyldigheter

Vad kommer det att finnas för förväntningar på dig? Och vad har du rätt att göra med din lägenhet? Ta reda på hur det fungerar när du bor i en bostadsrättsförening.

LÄS MER >

Kostnader och avgifter

Vill du veta mer om den ekonomiska aspekten av boendet? Ta reda på vad du kommer att betala innan och efter inflyttningen – och vad avgifterna används till inom föreningen.

LÄS MER >

Bovieran är ett bostadskoncept inom Balderkoncernen. Läs mer →