10 ljus på tårtan

Sedan det första färdiga huset år 2009 har Bovieran skapat något som ingen har gjort tidigare. Våra 55+boenden finns idag på över tjugo platser i landet. På varje plats möter trygghet och gemenskap möjligheten att lära känna nya vänner.

2009

Den första Bovieran
står klar för inflyttning

I juni 2009 blev det första huset färdigt – och de nya grannarna kunde flytta in på Kvarnhjulsvägen i Partille.

2010

Grannarna i Partille börjar träna Qigong
tillsammans

Under årens lopp har de boende i landets Bovieror hittat på många aktiviteter tillsammans – som boule, matlagningskurser, golf och mycket mer.

2011

Planerna för den första Bovieran i Stockholmsområdet inleds

Norrtälje kommun tecknar avtal med Bovieran och blir då den första planerade fastigheten i Stockholmsområdet.

Förutom samarbetet med Norrtälje tas flera andra viktiga steg under året. I mars flyttar grannarna in i Bovieran Örebro. Och precis innan året är slut hinner flyttlassen även gå till det nya huset i Västerås.

2012

Veddiges Lucia utses bland palmerna i Varberg

Under år 2012 blir två nya Bovieror klara. Det handlar om huset i Nyköping och Bovieran Varberg, där det blir finbesök i mitten av december.

2013

Bovierans första spadtag på Hönö

Förutom inflyttningen i det nya huset i Falkenberg tas ett annat viktigt steg under året. Det första spadtaget tas för den efterlängtade Bovieran på Hönö.

2014

Lägenheterna i Bovieran Järfälla säljer slut på 7 timmar

När försäljningen av Järfällas lägenheter drog igång tog det inte många timmar innan varenda en var såld. Under året går dessutom flyttlass till Hönö, Kalmar och Norrtälje.

2015

Bovieran vinner stadsbyggnadspris

Året därpå står Bovierans fastigheter färdiga i både Haninge och Järfälla. Och huset i Funkabo, där de boende flyttade in året innan, vinner årets stadsbyggnadspris i Kalmar.

2016

Bovierans nordligaste hus, i Falun, står färdigt

Under år 2016 tar sig Bovieran längre upp i landet med det nya huset på Björnbärsvägen i Falun. Förutom det blir även husen i Enköping, Norrköping och Helsingborg klara under samma år.

2017

Bovieran Danmark grundas

För två år sedan gick det officiella startskottet för resan ut i Norden när Bovieran Danmark grundades. Förutom den nya satsningen står även Bovieran i Sala, Skövde och Strängnäs klara för inflyttning under året.

2018

Falkenberg tar hem Bovieranmästerskapen i boule

Flera föreningar möts i ett årligt mästerskap – och den här gången tar Falkenberg hem vinsten. Dessutom står det klart att Bovieran kommer på delad andraplats i Prognoscentrets årliga NKI-mätning bland köpare av nyproduktion.

Förutom det blir de två första husen som vi kallar Flora klara och redo för att välkomna boende först i Vänersborg och sedan även i Borgholm.

2019

Så har vi då kommit hit – till år 2019. I år lanserar vi vår tredje hustyp: Bovieran Nova. Plus att vår etablering i Norge tar nästa steg. Vi ser fram emot inflyttningar i Växjö, Landskrona och Eskilstuna. Men allra mest ser vi fram emot att fylla de kommande åren med lika många minnesvärda stunder som under de första tio!

Berättelser från Bovieran

Vill du veta mer om livet på Bovieran? Då kan du läsa vad några av de som bor i våra hus runt om i landet tycker om sina hem bland palmerna.

LÄS MER >

Senaste nytt

Spaden i marken för Bovieran i Svedala

Under onsdagen gick det officiella startskottet för byggnationen av Bovieran i Svedala.

Bovieran är ett bostadskoncept inom Balderkoncernen. Läs mer →