Bovieran har Sveriges nöjdaste bostadskunder

Det står klart att Bovieran är på första plats med högst kundnöjdhet i Prognoscentrets årliga NKI-mätning 2019. Den omfattande branschmätningen genomförs bland köpare av projektbyggda bostäder i hela Sverige.

”Det känns väldigt roligt. Vi har fått fyra utmärkelser på tre år, 2017 kom vi på andra plats. Vi kände redan då att vi hade lösningen för en tryggare köpprocess. Så det här var givetvis målet och vi är otroligt stolta.” säger Sören Runsteen, VD på Bovieran.

Mätningen inkluderar de flesta svenska privata bostadsutvecklare och under året har ca 12 500 svar inkommit. Bovierans NKI-värde blev 81.

”Kunden ska känna sig trygg från första stunden de kommer i kontakt med Bovieran. Tack vare vårt boendekoncept och vår tydligt definierade målgrupp har vi kunnat utforma en pålitlig kundresa. Vi skapar möten där våra köpare får chans att lära känna konceptet och sina nya grannar redan innan inflyttning. Vid dessa tillfällen får våra kunder information som ger dem lugn och trygghet under fasen som de befinner sig i just för stunden.” säger Malin Haag, marknadschef på Bovieran.

Omfattande årliga mätningar
Varje år utför Prognoscentret mätningar av mer än 80 % av alla projektbyggda bostäder runt om i Sverige. Detta för att få fram en detaljerad kartläggning av kundnöjdheten för respektive företag. I mätningen har kunderna möjligheten att lämna betyg och uttrycka sina åsikter kopplat till bland annat sitt boende och företagets bemötande.

Två projekt på topp 10
Bovierans positiva NKI-värde har dessutom resulterat i två projekt som har hamnat på topp 10. BRF Bovieran Vänersborg fick delad andraplats med ett NKI-värde på 86 och BRF Bovieran Växjö fick plats 10 med ett värde på 84.

”Vårt fokus har varit att både mäklaren och Bovieran ska vara synliga och tillgängliga från start till mål. Mäklarna är vår förlängda arm och är en oersättlig resurs i det dagliga arbetet. Tillsammans verkar vi för våra värden trygghet, gemenskap och nya vänner. Och tillsammans tar vi emot köparna på tillträdesdagen. ” säger Malin Haag.

Bovieran är ett bostadskoncept inom Balderkoncernen. Läs mer →