Bovierans Vinterträdgård är utformad för att vara så lättillgänglig som möjligt för alla boende.

Borgholms Boviera har fyllts med växter

Lagom till julafton kommer Bovieran i Borgholm stå färdig. Nyligen togs ett av de sista stegen inför inflyttningen – att fylla 55+boendets Vinterträdgård med växter från olika delar av världen.

”Vi designar trädgården genom ett stort urval av växtarter, storlekar och kvalitéer. Växterna har valts ut från olika odlare i Europa som vi har besökt för att hitta ett urval till just Bovieran i Borgholm.” säger Jon Lans, trädgårdsmästaren ansvarig för växtinredning.

Lagom till julafton kommer Bovieran i Borgholm stå färdig.

En gemensam mötesplats
Bovierans Vinterträdgård är utformad för att vara så lättillgänglig som möjligt för alla boende. Klimatet, inspirerat av franska rivieran, har anpassats för att skapa välmående bland både boende och växter.

”Tack vare det fina klimatet och ljuset i Bovieran kan vi välja växter från mer tempererade områden. Vi har buskar från Asien, palmer från Afrika, Europa, Amerika och barrträd från Australien. Det finns kaktusar från Mexiko och perenner från Sverige.” fortsätter Jon Lans.

Reglerat klimat
Med hjälp av effektiva fläktsystem och luckor i taket regleras klimatet över hela året. Under den kallaste vintermånaden drar sig temperaturen ner till ca 10°C och ger växterna en chans att vila. Via den 1600 m2 stora trädgården kommer de boende även att ha tillgång till ett gårdshus där husets gemensamhetslokal och bastu finns. I trädgården finns även den boulebana som alla husets boende har tillgång till.

Vill du veta mer?
Du som inte har anmält ditt intresse för en av de nya lägenheterna har fortfarande chansen. Hör av dig till Per-Henric Olsson på Svensk Fastighetsförmedling Borgholm på 0701-49 99 63 eller per-henric.olsson@svenskfast.se

Du kan även läsa mer om huset och göra en intresseanmälan direkt här >

Bovieran är ett bostadskoncept inom Balderkoncernen. Läs mer →