Bovierans Vinterträdgård är utformad för att vara så lättillgänglig som möjligt för alla boende.

Grönskan kommer till Vänersborg

Lagom till Halloween kommer flyttlassen börja rulla mot Vänersborgs Boviera. Och i måndags var det dags för ett av de sista stegen inför inflyttningen – nämligen att fylla Vinterträdgården med växter från olika delar av världen.

En gemensam mötesplats
Bovierans Vinterträdgård är utformad för att vara så lättillgänglig som möjligt för alla boende. Klimatet, inspirerat av franska rivieran, har anpassats för att skapa välmående bland både boende och växter.

”Man kan hitta växter från stora delar av världen. Vi har buskar från Asien, palmer från Afrika, Europa, USA och barrträd från Australien. Det finns kaktusar från Mexiko och perenner från Sverige. Fruktträd som t.ex. apelsin, citron, banan, oliv och fikon kommer att finnas intill blommande växter som bougainvillea, kamelia, hibiskus och lampborste.” säger Jon Lans, växtleverantören som är ansvarig i Vänersborg.

Reglerat klimat
Med hjälp av effektiva fläktsystem och luckor i taket regleras klimatet över hela året. Under den kallaste vintermånaden drar sig temperaturen ner till ca 10°C och ger växterna en chans att vila. Via den 1600 m2 stora trädgården kommer de boende även att ha tillgång till ett gårdshus där husets gemensamhetslokal och bastu finns. I trädgården finns även den boulebana som alla husets boende har tillgång till.

Vill du veta mer?
Det finns fortfarande ett fåtal lägenheter kvar i Vänersborg. Om du vill veta mer om bostäderna kan du höra av dig till vår mäklare på orten – Svensk Fastighetsförmedling. Ring Lotta Andersson på 0708–29 07 19 eller mejla på lotta.andersson@svenskfast.se

 

Bovieran är ett bostadskoncept inom Balderkoncernen. Läs mer →