Nu inleder Bovieran ett långsiktigt samarbete med Derome Plusshus.

Derome och Bovieran i nytt samarbete

Bild: Till vänster: Henrik Svahn, affärschef på Derome Plusshus Till höger: Magnus Rudén, projektledare på Bovieran

Nu inleder Bovieran ett långsiktigt samarbete med Derome Plusshus.

En av Derome Plusshus främsta drivkrafter är att bygga bostäder som fler har råd att bo i. Företagets nya husfabrik i Värö/Varberg väntas stå färdig för att inleda produktion i november vilket innebär att de kommer att kunna utöka sin produktion. Förutom den nya produktionsanläggningen har ytterligare ett viktigt steg nyligen tagits – i och med att Bovieran och Derome Plusshus inleder ett nytt långsiktigt samarbete.

– Det nya samarbetet kommer att bli en bra start för vår nya husfabrik och det ska bli spännande att se hur vårt gemensamma arbete kan fortsätta utvecklas, säger Henrik Svahn, affärschef på Derome Plusshus.

Det nya samarbetet öppnar upp för möjligheten att erbjuda det nya bostadskonceptet Bovieran Nova. Det kommer att bli hus, byggda i trä, med ett flexibelt antal lägenheter som enklare kan byggas på ett större antal tomter av varierande storlek.

– Vi var ute efter ytterligare en långsiktig partner med kapaciteten att leverera hög kvalitet i tid. Efter noggranna utvärderingar föll valet på Derome Plusshus, vilket vi är väldigt glada över, säger Sören Runsteen, VD på Bovieran.

Kvalitet möter effektivitet
Ambitionen är att samarbetet mellan Derome Plusshus och Bovieran blir långsiktigt – och fokuserat på den nya hustypen Bovieran Nova.

– Samarbetet går helt i linje med Derome Plusshus affärsidé om att bygga med hög kvalité när kunden inte vill kompromissa mellan pris, modern utformning eller miljövänlighet, säger Henrik Svahn. Vi ska utveckla det nya konceptet tillsammans kontinuerligt, för att sträva efter att kvalitet och effektivitet går hand i hand.

Sedan tidigare har Bovieran arbetat fram tre hustyper. Det är Bovieran Bella med 48 lägenheter som finns på 19 platser i Sverige idag. Till vintern kommer de första husen av typen Bovieran Flora stå färdigt med 54 nya lägenheter i Vänersborg och Borgholm. Nästa år följer ytterligare fyra Florahus i Växjö, Landskrona, Eskilstuna och Karlstad. Just nu är även en Bovieran Viola planerad till Haninge – som kommer att rymma ett femtiotal lägenheter och har anpassats för en stadsmiljö.

– Vi ser att många orter kan bli aktuella för nya Bovieran Nova, med tanke på vilket anpassningsbart koncept det är. I dagsläget har vi ett antal orter i åtanke för den nya hustyper, som bland annat Torekov, Färjestaden och Karlskrona, säger Magnus Rudén, projektledare på Bovieran.

Bovieran är ett bostadskoncept inom Balderkoncernen. Läs mer →