Bovierans första spadtag i Eskilstuna

Snart kommer unika bostadsrätter bli tillgängliga i Eskilstuna, för personer som är 55+. Nu är det dags för det första spadtaget för Bovieran som kommer till Odlarvägen.

Det nya huset, som förväntas vara färdigbyggt under hösten 2019, kommer att bli en del av stadsdelen Odlaren i östra Eskilstuna. Området är beläget ca 2 km från Fristadstorget i centrum och förutom Bovieran planerar ett antal aktörer både service och nya bostäder i stadsdelen.

Det första spadtaget för den nya Bovieran kommer att förrättas av Sarita Hotti som är ordförande för stadsbyggnadsnämnden och 1:e vice ordförande i Eskilstunas kommunstyrelse.

 

Spadtag: onsdag den 18/4, kl. 12.00


Vinterträdgård på 1600 m2
Bovierans lägenheter är uppdelade mellan tre stycken trevåningshus som ramar in den inglasade Vinterträdgården. Miljön och temperaturen på Bovieran har utformats med franska rivieran som förebild. Idag finns Bovierans fastigheter på nära 20 platser runt om i landet.

Delade utrymmen
Den gemensamma Vinterträdgården rymmer, förutom växter från olika delar av världen, en boulebana och ett gårdshus där man hittar fastighetens aktivitetslokal och bastu. I huset finns även ett rum som kan användas som exempelvis kontor för hemtjänsten, gym eller mottagning för en sjuksköterska – beroende på vad föreningen har störst behov av.

Kommande projekt
Bovieran AB, med huvudkontor i Göteborg, grundades 2005 och ägs sedan 2015 av börsnoterade Fastighets AB Balder. Förutom Bovieran i Eskilstuna planerar nu företaget nya fastigheter i bland annat Höganäs, Svedala, Salem, Haninge-Vega, Trelleborg och Ystad. Samtidigt pågår även försäljningen av Bovierans bostadsrätter i Skövde, Karlstad, Växjö, Borgholm, Staffanstorp, Södertälje, Vänersborg och Landskrona.

Fastighets AB Balder är ett börsnoterat fastighetsbolag som med lokal förankring ska möta olika kundgruppers behov av lokaler och bostäder. Balders fastighetsbestånd hade per 30 september 2017 ett värde om 92,9 Mdkr (79,9). Balderaktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Fler bilder från Bovieran hittar du här:
http://bovieran.se/kontakt/press/pressbilder


För mer information, kontakta:

Anders Wimby
Etablering & Projektutveckling
031-83 94 12
aw@bovieran.se

Malin Haag
Marknadsansvarig
073-032 24 35
mh@bovieran.se

 

Bovieran är ett bostadskoncept inom Balderkoncernen. Läs mer →