Nu kommer Bovieran till Danmark

Palmer och olivträd till Danmark

Idag finns Bovieran på nära 20 platser runt om i Sverige, men nu är det dags för ett nytt land att upptäcka ett unikt grönt boende. Boendekonceptet tar steget vidare ut i Norden – genom att göra sig redo för att erbjuda unika bostadsrätter även i Danmark.

Enligt Danmarks statistikmyndighet kommer antalet äldre invånare i Danmark öka under de kommande åren. Samtidigt så visar en studie från Realdania, som genomförde 2016, att 104 000 äldre invånare känner sig ofrivilligt ensamma och att ungefär 80 000 seniorer drömmer om att få bo nära sina vänner. Men hittills har det inte funnits några lämpliga boendealternativ för att kunna tillgodose det.

Med undersökningarna som motivation har satsningen på Bovieran i Danmark nu tagit fart på allvar. Hittills har samtal inletts med kommuner över hela Själland för att börja kartlägga möjligheterna för nya fastigheter.

Bovieran Danmark utgörs av tre olika aktörer:

  • Fastighets AB Balder
  • Bovieran Holding AB (som är ett helägt dotterbolag till Balder)
  • Sjælsø Management ApS (som ägs till 49 % av Balder)

Sjælsø Management ApS utvecklar och genomför projekt inom bostäder, kommersiella fastigheter och retaillokaler. Lars Jacobsen från Sjælsø Management har utsetts till direktör för Bovieran Danmark och kommer parallellt behålla sin position som projektutvecklingschef på Sjælsø Management.

Håll dig uppdaterad om Bovierans utveckling i Danmark på vår danska sida.

Bovieran är ett bostadskoncept inom Balderkoncernen. Läs mer →